Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

FYZIOGNOMIKA - ČTENÍ Z TVÁŘE

1. 10. 2010

Lidé byli vždy fascinováni tvářemi a jejich měnící se náladou a výrazem. Nepřekvapuje nás proto, že vznikla fyziognomie, starodávné umění výkladu charakteru člověka z jeho vnějšího vzhledu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

VITAMIN B4 - ADENIN

1. 10. 2010

Adenin je základní biochemická látka, proto se v řadě pramenů dozvíme o jeho biochemickém působení, ale málokterý zdroj nám řekne něco konkrétního o adeninu jako vitamínu. Adenin bývá označován za vitamín dobré nálady. Pozitivně snižuje riziko srdečních onemocnění a vývojových poruch u plodu. Dále působí proti šedivění vlasů a udržuje zdravou pleť. Snižuje hladinu homocysteinu. V neposlední řadě pomáhá také při hyperaktivitě dětí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

LÉČIVÝ ČERNÝ BEZ

3. 10. 2010

Mnoho lidí neví, že plno dobrých a zdravých léčivých prostředků nám roste přímo před očima. Ne nadarmo jsem vystudovala farmacii (tajemství bylin mi tak bylo dosti poodhaleno). Jsem zastánce nejen domácích produktů a hledání odpovědí v tom největším prameni zdraví, v přírodě, ale také denně zkouším a experimentuji s tím, co mi příroda s láskou dá. Dnes to bude tedy o bezinkách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

PROČ POVINNĚ OČKOVAT MALÉ DĚTI?

20. 10. 2010

Očkovat, či neočkovat? Rodiče mají zatím na výběr. V budoucnu by se to ale mělo změnit. Ministerstvo zdravotnictví pracuje na novele zákona, která má donutit rodiče brát své dítě na očkování. Pokud odmítnou, hrozila by jim pokuta. Proč musíme děti očkovat? A není vakcín, které dostávají příliš moc (do 2 let celkem 17 vakcín)? Na tyto a další otázky vám odpovídal předseda České vakcinologické společnosti Roman Prymula. Aneb do jaké míry lze věřit člověku, jež je pod permanentním lobbingem farmaceutických firem? Asi tak jako řediteli Nejvyššího Kontrolního Úřadu.. Andy

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 1

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky