Jdi na obsah Jdi na menu

ODHALUJI TAJEMSTVÍ UKRYTÉ V KONOPÍ

9. 6. 2024
Procházka v poli léčivých rostlin.. zázrak, který lidé znají již 12 tisíc let. Cannabis sativa. Konopí seté.
Bohužel většina lidí má vůči této bylině absolutní předsudky. Málo kdo však ví, že právě konopí se úspěšně používá k léčbě nebo zmírnění různých zdravotních ​​symptomů, včetně chronické bolesti, zánětů, epilepsie, úzkosti, deprese, nevolnosti spojené s chemoterapií a mnoha dalšími. Že po Česku vznikají konopné lékárny mnozí z vás už zaregistrovali.
Princip působení kanabinoidu je, že vzájemně působí s endokanabinoidy v lidském těle (ano, tělo si samo vyrábí látky velmi podobné ) sehrávají roli antioxidantů, působících protizánětlivě, ulevují od bolesti nebo také mají vliv na kvalitu spánku. V těle máme na buňkách receptory CB1, které se nacházejí v mozku a míše, ale také v periferních nervových zakončeních, kde dokážou zmírnit utrpení.
Zaznamenala jsem i dost případů, kdy se lidé díky konopí vyléčili z takzvaně nevyléčitelných nemocí (roztroušená skleróza a spol), a to často až ve chvíli, kdy jim oficiální medicína již nedokázala pomoci.
A také si říkám, že to nemůže být žádná náhoda, když zákonné prohibice i regulace tuto mimořádnou rostlinu, v nichž se nachází více jak tisíc zatím neprozkoumaných účinných látek, postavila na okraj lékařské pozornosti.
Každopádně věřím, že jednou přijde čas, kdy se na konopí budeme dívat z úplně z jiného úhlu. Někteří pacienti se této změny už však nedočkají. Bohužel.
Konopné koupele si naštěstí díky Zámeckému konopí z Vičic můžete dopřát již dnes. Vyzkoušet je můžete přímo v Lázních Meziboří a nebo si u nich tyto produkty zakoupit na domácí kůry. Tuto péči o tělo můžu jen vřele doporučit. Mam to vyzkoušené na vlastní kůži.. v kombinaci s olejem mám hladkou pokožku jak modelka. Takže,? Jak se na konopí určené k léčbě díváte nyní vy? Těším se na zprávy v komentářích. Předem děkuji.
S úsměvem prima sobotu přeje všem Rea
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář