reportáž: ADHD mmj.Z ÉČEK V POTRAVINÁCH
Některá éčka v potravinách mohou být riziková pro děti. Jde např. o barviva E110,E104,E124,E122,E129 a E102 -mmj.způsobují nyní tak častý syndrom ADHD u dětí.
Evropská komise od června 2013 snižuje povolené množství prvních tří v potravinách. Ve Spojených státech jsou za riziková označována navíc E132 a E133.
http://www.stream.cz/adost/693314-a-dost-ecka-v-biopotravinach
V tomto díle A DOST! zjistíte, v jakých potravinách se např. nacházejí, jak mohou být jinak na obalech označována a co mohou způsobit. Více najdete na ZDE.
Seznam potravin, které obsahovaly nebo obsahují tato éčka, najdete ZDE.
Facebookové stránky A DOST! můžete navštívit ZDE. V sekci Podobná videa se také podívejte na testy medů, úsporných žárovek, chytrých telefonů, antivirů a šlehačů. Autor: Jan Tuna. Kamera, střih: Janek Rubeš