BANÁNOVÁ BÁBOVKA Z DÝŇOVÉ MOUKY
Dýňovou mouku jsem si oblíbila nejen pro výborné pečící vlastnosti, ale především pro její úžasné výživové vlastnosti. Je bohatá na bílkoviny, vitamín E a je přirozeně bezlepková. Těstu dodá krásně zelenou barvu, příjemnou vůni i chuť.
- 320 g dýňové mouky
- 30 g otrub
- lžička jedlé sody
- lžíce kokosového oleje
- 3 banány
- 3 vejce
- 180 ml rostlinného mléka
- 50 g třtinového cukru
Postup přípravy:
1. Rozmixujte banány, vejce, mléko a olej.
2. Přidejte sypké suroviny a vyšlehejte kuchyňským robotem.
3. Pečte ve formě na bábovku na 180°C po dobu 45 min.
zdroj receptu:
https://natu.cz/?fc=module&module=prestablog&controller=blog&id=9