ČAJ Z BOROVICOVÉHO JEHLIČÍ
Čaj z borovicového jehličí je po tisíce let považován za důležitou součást domácí lékárničky.
Léčivé účinky čaje z borovicového jehličí se týkají kardiovaskulárního, oběhového, imunitního a respiračního systému, ale také antioxidační aktivity a schopnosti předcházet degenerativním a chronickým onemocněním. Tyto příznivé účinky jsou důsledkem vysoké úrovně vitaminu C, vitaminu A, polyfenolických sloučenin, různých vitaminů typu B, vápníku, železa, draslíku a fosforu, stejně jako sterolů a karotenoidů.
Jak čaj připravit?
Příprava vlastního „jehličkového čaje“ je snadná a vyžaduje pouze čerstvé, mladé jehličí a horkou vodu! Malou hrst pokladu z lesa zalijte horkou vodou a pod pokličkou nechte čtyři minuty louhovat. Čaj je účinný, jestliže trpíte na studený kašel, bronchitidu, problémy s viděním, chronické onemocnění, vysoký krevní tlak, špatný krevní oběh, Alzheimerovou chorobu nebo kardiovaskulární onemocnění.
VÍCE INFO zde:
https://www.prostreno.cz/zdravi-a-diety/clanky/27986/Caj-z-borovicoveho-jehlici-pomaha-uz-tisice-let-Naucte-se-ho-pripravit