Jdi na obsah Jdi na menu

ČAJ Z BOROVICOVÉHO JEHLIČÍ

27. 11. 2018

Čaj z borovicového jehličí je po tisíce let považován za důležitou součást domácí lékárničky. 

Léčivé účinky čaje z borovicového jehličí se týkají kardiovaskulárního, oběhového, imunitního a respiračního systému, ale také antioxidační aktivity a schopnosti předcházet degenerativním a chronickým onemocněním. Tyto příznivé účinky jsou důsledkem vysoké úrovně vitaminu C, vitaminu A, polyfenolických sloučenin, různých vitaminů typu B, vápníku, železa, draslíku a fosforu, stejně jako sterolů a karotenoidů.

 

Jak čaj připravit?

Příprava vlastního „jehličkového čaje“ je snadná a vyžaduje pouze čerstvé, mladé jehličí a horkou vodu! Malou hrst pokladu z lesa zalijte horkou vodou a pod pokličkou nechte čtyři minuty louhovat. Čaj je účinný, jestliže trpíte na studený kašel, bronchitidu, problémy s viděním, chronické onemocnění, vysoký krevní tlak, špatný krevní oběh, Alzheimerovou chorobu nebo kardiovaskulární onemocnění.

VÍCE INFO zde:

https://www.prostreno.cz/zdravi-a-diety/clanky/27986/Caj-z-borovicoveho-jehlici-pomaha-uz-tisice-let-Naucte-se-ho-pripravit

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář