Jdi na obsah Jdi na menu

ČERVENÁ ČOČKA PO BULHARSKU

1. 3. 2012
  1. Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny. Jak asi víte, slupka u luštěnin je problematická a způsobuje nadýmání.
  2. 2. Červenou čočku nemusíte předem namáčet. ...
  3. 3. Červená čočka se rozváří a je to tak správně ...
  4. 4. Červenou čočku nenaklíčíte. ...
  5. Když červenou čočku rozmixujete, nemusíte ji pasírovat.

 

Pokud červenou čočku neuhlídáte, brzy ji rozvaříte. Což může být velká výhoda, pokud je to vašim cílem. Takto lze získat výživnou kaši nebo hutný základ na různé zeleninové omáčky a guláše (sabdží), které jsou populární zejména v indické kuchyni. Protože čočka nabývá objem až během samotného vaření, není vždy úplně jednoduché odhadnout správné množství vody, zejména pro hustější konzistence je vhodné ji hlídat a pokud je třeba, vodu přidávat po menších dávkách.

 

ČERVENÁ ČOČKA PO BULHARSKU

Potřebujeme (na 3-4porce):

1 polévková lžíce oleje řepkového

1 cibule velká

1 zelená paprika

2 rajčata

250g červené čočky

200ml sojového nápoje (lze nahradit mlékem)

2polévkové lžíce hladké mouky

1 kostka zeleninového bujonu

trošku bazalky a trošku provensálského koření

500-600 ml vody

 

Postup:

=Cibuli, rajčata a papriku pokrájíme a dusíme na oleji asi 5 min.

= ochutíme, zalijeme vodou a přidáme červenou čočku -vaříme asi 12min.(do rozvaření čočky)

= v sojovém mléku rozmícháme mouku a vmícháme ji do směsy,

= za občasného míchání na slabém ohni dochutíme (bujon,koření atd.)necháme ještě 5min.vařit

= v případě potřeby dochutíme solí

= lze podávat s karbanátkem, opečeným tofu či chlebem

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář