DOMÁCÍ NUGETA
Máte rádi všechny ty čokoládové pomazánky vonící po oříšcích? Jenže vám není jedno, že jsou plné chemie a okolo oříšku jen proletěly? Vyrobte si dokonalou pochoutku doma sami.jde to a nic na tom není. Co si do ní dáte, to v ní bude.
Potřebujete
100 g lískových oříšků
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
200 g hořké čokolády
3 lžíce medu
Na pánvi nebo v troubě na plechu nasucho opražte oříšky a nasekejte je v robotu na pastu. Mléko, med a na kousky nalámanou čokoládu dejte do misky. Tu dejte do vodní lázně a počkejte, až se čokoláda rozpustí a spojí s mlékem do hladké hmoty. Rozpuštěnou směs přidejte k oříškům a promixujte, aby nebyly hrudky. V dobře zavřené skleničce vydrží nutela tři až čtyři týdny.