Jdi na obsah Jdi na menu

DOMÁCÍ NUGETA

1. 7. 2014

Máte rádi všechny ty čokoládové pomazánky vonící po oříšcích? Jenže vám není jedno, že jsou plné chemie a okolo oříšku jen proletěly? Vyrobte si dokonalou pochoutku doma sami.jde to a nic na tom není. Co si do ní dáte, to v ní bude.

Potřebujete

100 g lískových oříšků
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
200 g hořké čokolády
3 lžíce medu


Na pánvi nebo v troubě na plechu nasucho opražte oříšky a nasekejte je v robotu na pastu. Mléko, med a na kousky nalámanou čokoládu dejte do misky. Tu dejte do vodní lázně a počkejte, až se čokoláda rozpustí a spojí s mlékem do hladké hmoty. Rozpuštěnou směs přidejte k oříškům a promixujte, aby nebyly hrudky. V dobře zavřené skleničce vydrží nutela tři až čtyři týdny. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář