DOMÁCÍ SYREK
1. 8. 2014
Doma vyrobený sýr, v minulosti nesměl chybět na žádném stole o Velikonocích.
Já tady sdílím postup na výrobu domácího syrku:
12 ks vajec
4 ks hřebíčky
1 lžička cukru
1 lžička soli
2 l plnotučného mléka
špetka muškátového květu
1. Rozklepnutá vejce důkladně rozmícháme v mléce, přidáme sůl, hřebíčky, cukr, špetku muškátového květu, vše přelijeme do kastrůlku a za stálého míchání pomalu ohříváme, dokud se nezačnou oddělovat hrudky, poté odstavíme z tepla
2. Na čistý hluboký hrnec upevníme plátno nebo řídkou utěrku a přelijeme do něho vaječnou masu, konce svážeme kuchyňským provázkem, necháme přes noc vykapat
3. Druhý den vzniklou hrudku sýra nakrájíme na tenké plátky (skladujeme v chladu).
Je to tak boží dobrota..vřele doporučuji. Dobrou chuť.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář