Jdi na obsah Jdi na menu

DOMÁCÍ SYREK

1. 8. 2014

 Doma vyrobený sýr, v minulosti nesměl chybět na žádném stole o Velikonocích.

Já tady sdílím postup na výrobu domácího syrku:

 

12 ks vajec
4 ks hřebíčky
1 lžička cukru
1 lžička soli
2 l plnotučného mléka
špetka muškátového květu
 
1. Rozklepnutá vejce důkladně rozmícháme v mléce, přidáme sůl, hřebíčky, cukr, špetku muškátového květu, vše přelijeme do kastrůlku a za stálého míchání pomalu ohříváme, dokud se nezačnou oddělovat hrudky, poté odstavíme z tepla
 
2. Na čistý hluboký hrnec upevníme plátno nebo řídkou utěrku a přelijeme do něho vaječnou masu, konce svážeme kuchyňským provázkem, necháme přes noc vykapat
 
 
3. Druhý den vzniklou hrudku sýra nakrájíme na tenké plátky (skladujeme v chladu).
 
Je to tak boží dobrota..vřele doporučuji. Dobrou chuť.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář