Jdi na obsah Jdi na menu

JAK VAŘIT ZDRAVĚ?

23. 2. 2018

Co pro vás znamená zdravé vaření a jak je možné ho realizovat. Sdílím zde pro Vás několik zajímavých myšlenek a tipů, které jsem k tomuto tématu na netu našla.

Zdravě vařit znamená:

  • používat hodně zeleniny
  • omezit smažená jídla a přemíru tuku
  • vařit na páře

 

  • omezit jednoduché sacharidy (tedy sladké cukry)
  • vařit z prvotních surovin, nikoli z polotovarů
  • vybírat si místní a sezónní potraviny
  • dávat si pozor na kvalitní suroviny s ověřeným původem
  • pěstovat si co nejvíc věcí doma na zahrádce
  • používat bylinky
  • vařit podle Florentýny (tahle odpověď je pochopitelně můj favorit :-))
  • vyhýbat se lepku
  • zařadit do jídelníčku tak zvané superpotraviny
  • vyvážit talíř vhodným poměrem hodnotné bílkoviny, sacharidů a zeleniny
  • přidat víc luštěnin
  • vařit doma, nejíst v restauraci, kde se jídlu nedá věřit
  • vybírat si vhodné tuky, sledovat omega 3 a 6 mastné kyseliny
  • minimalizovat sůl, dochucovat bylinkami
  • jíst všechno, ale s mírou
  • nezapomenout na sport a pobyt na čerstvém vzduchu
  • nahradit bílou mouku moukou celozrnnou
  • každý týden zařadit na jídelníček rybu
  • navýšit množství vlákniny
  • vyhnout se zbytečným dochucovadlům
  • vyměnit cukr za jiná přírodní sladidla

Tak co, přidáte se k nám?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář