JAK VAŘIT ZDRAVĚ?
23. 2. 2018
Co pro vás znamená zdravé vaření a jak je možné ho realizovat. Sdílím zde pro Vás několik zajímavých myšlenek a tipů, které jsem k tomuto tématu na netu našla.
Zdravě vařit znamená:
- používat hodně zeleniny
- omezit smažená jídla a přemíru tuku
- vařit na páře
- omezit jednoduché sacharidy (tedy sladké cukry)
- vařit z prvotních surovin, nikoli z polotovarů
- vybírat si místní a sezónní potraviny
- dávat si pozor na kvalitní suroviny s ověřeným původem
- pěstovat si co nejvíc věcí doma na zahrádce
- používat bylinky
- vařit podle Florentýny (tahle odpověď je pochopitelně můj favorit :-))
- vyhýbat se lepku
- zařadit do jídelníčku tak zvané superpotraviny
- vyvážit talíř vhodným poměrem hodnotné bílkoviny, sacharidů a zeleniny
- přidat víc luštěnin
- vařit doma, nejíst v restauraci, kde se jídlu nedá věřit
- vybírat si vhodné tuky, sledovat omega 3 a 6 mastné kyseliny
- minimalizovat sůl, dochucovat bylinkami
- jíst všechno, ale s mírou
- nezapomenout na sport a pobyt na čerstvém vzduchu
- nahradit bílou mouku moukou celozrnnou
- každý týden zařadit na jídelníček rybu
- navýšit množství vlákniny
- vyhnout se zbytečným dochucovadlům
- vyměnit cukr za jiná přírodní sladidla
Tak co, přidáte se k nám?
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář