JÍDLO MĚNÍ VAŠI OSOBNOST I DNA
1. 7. 2014
Včelí královna i dělnice mají naprosto stejné DNA. Jak to, že je dělnice menší - vlastně "zakrnělá"? Podle DNA by měly být naprosto stejné!
Je to tím, že určité soubory genů jsou u ní vypnuté. A víte, co se stane, když včelí královna zahyne? Některá dělnice se začne živit jako královna mateří kasičkou - a promění se v královnu! Včelaři to znají. Avšak - jak to je možné? Mateří kašička způsobí, že se u ní zapnou ty vypnuté geny a dojde k přestavbě jejího těla.
Co to znamená???
Že jídlo dokáže zapínat a vypínat skupiny genů v naší DNA a může úplně změnit naši osobnost!!! Včelí dělnice je dělnice proto, že „podvýživou“ u ní došlo k vypnutí určitých genů.
Naše tělo se skládá z mnoha různých tkání - kosti, kůže, svaly, játra, krev atd. Ve všech buňkách však máme naprosto stejný kód DNA. Jak to, že máme různé tkáně? Jednoduše proto, že v každé tkáni jsou určité skupiny genů vypnuté - v každé tkáni jiné. To je v pořádku - tak je to v DNA naprogramované. Ovšem podvýživou může dojít k vypnutí nebo zapnutí genů, které by vypnuté nebo zapnuté být neměly!
Vypnutí určitých genů má za následek také naše stárnutí a mnoho dalších věcí - podle posledních objevů vědců z LiveGen Technologies dokonce možná i obezitu.
Jestliže jídlo dokáže zapínat nebo vypínat geny, důsledky toho, co jíme, jsou nedozírné!
To, co jíme, může proměnit naši psychiku, naši osobnost, naši podobu (vzhled) a ovlivňuje to, jak rychle a jakým způsobem budeme stárnout.
Zjistil to před lety již doktor Weston A. Price, který objevil, že nedostatečná výživa zužuje obličej a úzká zubní klenba způsobuje křivé zuby (kolik dětí dnes nosí rovnátka?), zužuje nosní průchody, takže lidé mají tendenci dýchat ústy (a chrápat), zužuje pánev, což ztěžuje porod, atd.
Potvrzuje to i jiná studie, kterou jsem četl. Překvapení vědci zjistili, že když neškodným bakteriím změnili životní prostředí (neboli potravu), neškodné bakterie se proměnily na agresivní, choroboplodné. Jinými slovy, my můžeme naše užitečné bakterie, žijící v našich střevech, proměnit na životu nebezpečné jenom změnou naší - a tedy i jejich - stravy.
Ještě je vám jedno, co jíte?
Zdroj: Tomáš Kašpar - Nespěchejte do rakve
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/opravdu-jsme-to-co-jime/
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář