KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK S JÁHLY
1. 11. 2013
Květákový mozeček se dříve připravoval velmi často, ale poslední dobou z našich talířů téměř vymizel. Což je škoda, jídlo je to velmi chutné, rychle hotové a zdravé. Navíc mám zde tip jak si ho zpestřit, přidejte k němu jáhly.
INGREDIENCE
-
- 1/2 hlavy květáku
¾ hrnku bio jáhel - 1 červená cibule
- 1č.lž ghí (přepuštěné máslo) nebo 2 pol.lž olivového oleje
- na špičku č.lž muškátového květu i kurkumi i chilli, ¼ č.lž římského kmínu a 5 kuliček koriandru, mořská sůl
- 2 hrsti čerstvé petrželky nebo pažitky
- 100g dýňových semínek
- 1/2 hlavy květáku
Postup:
-
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a napařujeme nad osolenou vodou 15 min.
-
Jáhly spaříme pod horkou tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody se špetkou soli a vaříme 15 min.
-
Osmahneme na proužky nakrájenou cibuli. V polovině smažení přidáme celý římský kmín. Ke konci smažení přidáme drcené koření a sůl, promícháme a po 5 s přidáváme pokrájený květák a uvařené jáhly. Stáhneme z plotny a promícháme s pažitkou nebo petrželkou.
-
Na talíři posypeme praženým dýňovým semínkem (pražíme na suché pánvi dokud semínka nezačnou pukat). Přidáme kvašenou zeleninu (na fotce zelí) a např. pohankovou nať (viz foto).
Přeji vám dobrou chuť.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář