Jdi na obsah Jdi na menu

KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK S JÁHLY

1. 11. 2013

Květákový mozeček se dříve připravoval velmi často, ale poslední dobou z našich talířů téměř vymizel. Což je škoda, jídlo je to velmi chutné, rychle hotové a zdravé. Navíc mám zde tip jak si ho zpestřit, přidejte k němu jáhly.

 

INGREDIENCE

    • 1/2 hlavy květáku
      ¾ hrnku bio jáhel
    • 1 červená cibule
    • 1č.lž ghí (přepuštěné máslo) nebo 2 pol.lž olivového oleje
    • na špičku č.lž muškátového květu i kurkumi i chilli, ¼ č.lž římského kmínu a 5 kuliček koriandru, mořská sůl
    • 2 hrsti čerstvé petrželky nebo pažitky
    • 100g dýňových semínek

 

Postup:

  1. Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a napařujeme nad osolenou vodou 15 min.
  2. Jáhly spaříme pod horkou tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody se špetkou soli a vaříme 15 min.
  3. Osmahneme na proužky nakrájenou cibuli. V polovině smažení přidáme celý římský kmín. Ke konci smažení přidáme drcené koření a sůl, promícháme a po 5 s přidáváme pokrájený květák a uvařené jáhly. Stáhneme z plotny a promícháme s pažitkou nebo petrželkou.
  4. Na talíři posypeme praženým dýňovým semínkem (pražíme na suché pánvi dokud semínka nezačnou pukat). Přidáme kvašenou zeleninu (na fotce zelí) a např. pohankovou nať (viz foto).
Přeji vám dobrou chuť.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář