Jdi na obsah Jdi na menu

MASCARPONE S CITRONOVÝMI ŠPAGETAMI

8. 6. 2020

Zbylo vám z pečení mascarpone? Zkuste ho použít naslano! Jeho jemná chuť perfektně propojí chutě a vytvoří delikátní omáčku na těstoviny. Stačí jen pár surovin, které máte běžně doma, bylinky, které vám rostou za oknem nebo na zahrádce, a efektní pokrm pro celou rodinu je do 20 minut hotový!

spaghetti-1392266_960_720.jpg

Recept na špagety s citronem a pažitkou

Suroviny na 2 porce:

  • 200 g špaget
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce mascarpone
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • čerstvě nastrouhaná citronová kůra
  • 2 lžíce najemno pokrájené pažitky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  • Špagety dejte vařit do osolené vody.
  • Cibuli nakrájejte najemno. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a cibulku pozvolna opékejte dozlatova. Česnek rozdrťte čepelí nože a nakrájejte najemno. Přidejte do pánve a nechte rozvonět.
  • Do pánve přidejte mascarpone a podlijte menší naběračkou vývaru z těstovin. Mascarpone rozmíchejte, přidejte citronovou šťávu a jen trochu citronové kůry.
  • Přidejte scezené špagety, pažitku, pepř a promíchejte. Podle chuti osolte.
  • Na talíři podle chuti dochuťte ještě citronovou kůrou a posypejte trochou pažitky.

DOBROU CHUŤ

 

zdroj receptu:

https://www.kupi.cz/magazin/clanek/6806-mascarpone-nepatri-jen-do-dezertu-zkuste-ho-s-citronovymi-spagetami

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář