MASCARPONE S CITRONOVÝMI ŠPAGETAMI
Zbylo vám z pečení mascarpone? Zkuste ho použít naslano! Jeho jemná chuť perfektně propojí chutě a vytvoří delikátní omáčku na těstoviny. Stačí jen pár surovin, které máte běžně doma, bylinky, které vám rostou za oknem nebo na zahrádce, a efektní pokrm pro celou rodinu je do 20 minut hotový!
Recept na špagety s citronem a pažitkou
Suroviny na 2 porce:
- 200 g špaget
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce mascarpone
- 3 lžíce citronové šťávy
- čerstvě nastrouhaná citronová kůra
- 2 lžíce najemno pokrájené pažitky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
- Špagety dejte vařit do osolené vody.
- Cibuli nakrájejte najemno. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a cibulku pozvolna opékejte dozlatova. Česnek rozdrťte čepelí nože a nakrájejte najemno. Přidejte do pánve a nechte rozvonět.
- Do pánve přidejte mascarpone a podlijte menší naběračkou vývaru z těstovin. Mascarpone rozmíchejte, přidejte citronovou šťávu a jen trochu citronové kůry.
- Přidejte scezené špagety, pažitku, pepř a promíchejte. Podle chuti osolte.
- Na talíři podle chuti dochuťte ještě citronovou kůrou a posypejte trochou pažitky.
DOBROU CHUŤ
zdroj receptu:
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/6806-mascarpone-nepatri-jen-do-dezertu-zkuste-ho-s-citronovymi-spagetami