POMERANČOVÉ ŘEZY
Výborný dezert, který chutná vážně božsky. Vždy, když ho udělám, tak celý pekáč zmizí během jednoho odpoledne. Tenhle úžasný recept mne inspiroval na jedom ženském serveru a od té doby ho moc ráda peču.Postup na jeho přípravu naleznete níže, jde skutečně o famozní záležitost. Dobrou chuť.
Na 1 plech potřebujete: 3 vejce, 160 g cukru krupice, 100 ml oleje, 200 ml vlažné vody, 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva a podle chuti 1–2 lžíce kakaa. Na náplň je potřeba 250 g másla, 200 g moučkového cukru a 500 g měkkého polotučného tvarohu. Na dohotovení si nachystejte ještě 2–3 pomeranče, 500 ml pomerančového džusu, 1 vanilkový cukr a 1 vanilkový pudink v prášku.
Nejdřív vyndejte máslo na náplň z lednice a nechte ho změknout. Celá vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny. Pak do směsi postupně zašlehejte olej, vlažnou vodu, a nakonec i hladkou mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Hotové těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a dejte péct do trouby. Při 180 stupních Celsia to trvá asi 25–30 minut. Upečené těsto dejte vychladnout a připravte si náplň.
Změklé máslo dejte do mísy a utřete ho spolu s tvarohem a moučkovým cukrem do hladkého krému. Tím pak rovnoměrně potřete vychladlé těsto. Teď už zbývá řezy jen dozdobit a překrýt polevou. Pomeranče oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, kterými celý povrch náplně poklaďte. Nakonec řezy přelijte pomerančovou polevou, kterou připravíte způsobem popsaným níže.
Asi dvě třetiny džusu dejte do kastrolku, rozpusťte v něm vanilkový cukr a zahřívejte ho až k varu. Mezitím ve zbývající třetině džusu rozmíchejte vanilkový pudink, a ten pak nalijte do vařícího se džusu v kastrůlku a asi 2 minuty vše míchejte, až poleva zhoustne. Nakonec jí, ještě teplou, řezy polijte, rozetřete ji po celé ploše a moučník dejte proležet do druhého dne do lednice. Chutná vážně božsky!