ZAPEČENÁ RAJČÁTKA V LISTOVÉM TĚSTĚ
25. 1. 2014
Jelikož jsem klasický experimenátor chutí, zařazuji pravidelně do jídelníčku nejen něco zdravého, ale často něco, co jsem v životě neochutnala..
Mám pocit, že se kolikrát lidé zbytečně ochuzují, a to nejen sebe a své chuťové buňky o něco vskutku grandiózního. Můžete si tak třeba začít vést zajímavý seznam a pokud každý týden vyzkoušíte jednu novinku, získáme během celého roku celkem 52 nových gurmánských zkušeností!
Tak jsem o víkendu zkusila například následující receptík a mužské osazenstvo domácnosti se tetelilo blahem :-)
Receptík na zapečená rajčátka je strašně jednoduchý a je to i výborná pochoutka.
Kupuji si 2 listová těsta, na jedno rozložím pokrájená rajčátka, jemně osolím je, případně lze i okořenit čím máte ráda -bazalka, česnek atd.,následně posypu strouhaným sýrem, může být eidam a nebo je výborná i Niva. Celé to překryji druhým plátem listového těsta a pak už si to jen vykrajuji sklenicím aby vznikly něco jako malé "koblížky".Lze potřít povrch vajíčkem. Dám do trouby na pečící papír a nechám na zhruba 20 min. zapéct (závisí na typu trouby) při zhruba 180 stupních.
Toť vše. Dobrou chuť.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář