Jdi na obsah Jdi na menu

ZAPEČENÝ LILEK

1. 7. 2012

Lilek čili baklažán je zelenina, z níž lze v kuchyni vykouzlit opravdu lahodné pokrmy. A zároveň i zdravé – je totiž cenným zdrojem vitamínů i minerálů, obsahuje málo kalorií, pomáhá snižovat cholesterol a je považován i za afrodisiakum.

 

Ingredience:

Lilek 1ks 

 
Rajčata  
Parmezán
nebo niva
 
Koření na pizzu
nebo provensálské koření
 
Olej

 

POSTUP:

Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálským kořením, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmazán, velice pikantní je niva.
Dáme zapéci asi na 10 minut.
Podáváme s pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář