ZAPEČENÝ LILEK
Lilek čili baklažán je zelenina, z níž lze v kuchyni vykouzlit opravdu lahodné pokrmy. A zároveň i zdravé – je totiž cenným zdrojem vitamínů i minerálů, obsahuje málo kalorií, pomáhá snižovat cholesterol a je považován i za afrodisiakum.
Ingredience: Lilek 1ks |
|
Rajčata | |
Parmezán nebo niva |
|
Koření na pizzu nebo provensálské koření |
|
Olej |
POSTUP:
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálským kořením, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmazán, velice pikantní je niva.
Dáme zapéci asi na 10 minut.
Podáváme s pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.