Jdi na obsah Jdi na menu

ZÁZRAČNÁ EPSOMSKÁ SŮL

2. 2. 2018

Epsomská sůl je sloučenina hořčíku a síranu. Hořčík je pro organismus velmi důležitý, snižuje záněty, pomáhá funkci svalů a nervů a pomáhá produkovat hormon zodpovědný za pocit štěstí - serotonin. Sírany jsou také velmi podstatné, zlepšují vstřebávání živin do těla a naopak pomáhají vyplavovat toxiny a také zmírňují migrény. 

 

Blahodárné účinky koupele pocítíte hned po prvním vyzkoušení - uvolňuje nervový systém, pomáhá při hojení kožních problémů, tiší bolesti zad a končetin, uvolňuje svalové napětí a pomáhá zbavovat tělo škodlivých látek. Pravidelné koupele mají také vliv na srdeční rytmus, snižují krevní sraženiny a také krevní tlak. Koupel pomáhá také tišit bolesti nohou, zbavuje otoků, změkčuje ztvrdlou kůži na patách. Po koupeli se po všech ohledech budete cítit jako znovuzrození.


  
Epsomskou sůl lze využít i k dalším účelům, tedy můžeme si z ní připravit peeling, který pomáhá zredukovat celulitidu na hýždích a stehnech nebo lze přidat do čistícího gelu a použít na obličej. Omlazuje, hydratuje pokožku a samozřejmě čistí.

 

Můžete použít také na vlasy přidáním epsomské soli do kondicionéru. Díky vysokému obsahu minerálů mohou vlasy vypadat plnější a lze tak opravit a posílit poškozené konečky vlasů, vhodné hlavně při problémech s krepovatými vlasy. Pokud máte problém s mastnými vlasy, tak právě epsomská sůl umí přebytečný maz nasáknout a zbavit vás tak tohoto problému. 

 

Přispívá ke snížení zadržování vody a proti nadýmání. Použijte epsomskou sůl do koupele s 2 hrníčky soli 3x týdně, což má vliv na snížení zadržené vody v břiše a tedy efektem je ploché bříško. Tyto koupele také pomáhají proti nadýmání. 

 

Působí jako projímadlo při zácpě, používá se při detoxikaci organismu, očistě trávicího ústrojí, obnovení rovnováhy pH, očisty žlučníku a tlustého střeva, proti nafouklému břichu, tlaku a nadýmání. Pomáhá proti únavě a nechutenství.

 

Epsomská sůl chutná hořce a v potravinářství lze využít např. k jaterní očistě, upravuje pH, má protispékavé a zpevňující účinky. Přidává se do prášku na pečení, do mléka, sýrů, chleba nebo jako doplněk stravy a do minerálních vod. 

 

Navíc, věděli jste, že:
Epsomská sůl není Glauberova sůl a je důležité je nezaměňovat hlavně při očistě střev, jelikož Epsomská sůl je síran hořečnatý, který nezatěžuje tolik ledviny jako složení Glauberovy soli (síran sodný).

Složení: MgSO4.7H2O, 99.9%

 

LZE ZAKOUPIT 1kg za 199,- ZDE:

https://natu.cz/prirodni-kosmetika/826-epsomska-sul-1000g?gclid=EAIaIQobChMI2cPk_N342AIVgkIYCh12aglQEAQYBSABEgLDY_D_BwE

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář