Jdi na obsah Jdi na menu

ZELNÁ PLACKA

1. 10. 2012

ZELNÁ PLACKA je pokrm připravovaný z kysaného zelí mouky, tuku a dalších surovin. Je charakteristický zelnou chutí.

Suroviny:

1 sklenice sterilovaného zelí, 8 lžic tuku (doporučují sádlo, já dala olej), 1-2 vejce, sůl, kmín, 1 1/2 hrnku polohrubé mouky, máslo na potření po upečení

 

Postup

Zelí překrájíme, vmícháme do něj rozehřátý vlahý tuk, vejce, sůl, kmín, mouku a zpracujeme těsto (ještě jsem přidala trochu mléka případně kousky uzeného). Rozetřeme ho do vymazaného pekáčku a upečeme. Po upečení potřeme máslem.

Poznámka

Placka je výborná teplá.
Obměny: do těsta můžeme přidat šunku, uzeninu, zbytek pečeného masa, bylinky, strouhaný sýr, ovesné vločky...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář