Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

TOXICKÉ ÚČINKY HLINÍKU

1. 4. 2011

barrels-3013128_960_720.jpgPřestože je hliník všudypřítomný a velmi rozšířený prvek v zemské kůře, bohužel díky narůstajícímu množství kyselých dešťům se dostává do koloběhu ve své "nepřirozené" resp. toxické formě. Člověk přijímá také hliník i konzumací potravin balených do obalů obsahujících hliník (tetrapaky, hliníkové folie sladkostí,atd.), nebo používáním hliníkových příborů či nádobí.Bohužel se sloučenina hliníku přidává ke stabilizaci látek také do vakcín jež se aplikují novorozencům přímo do krve. Hlavním toxickým účinkem způsobeným kumulací u renálního (ledvinného) selhání je neurologická manifestace a podíl na metabolické osteopatii (narušení kostí) a anémii (chudokrevnosti).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

LÉČENÍ VLASTNÍ MRAVNOSTÍ

1. 4. 2011

Lékaři předepisují léky, o kterých toho ví málo, na nemoci, o kterých ví ještě méně, lidem, o kterých neví vůbec nic“ Voltaire

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ANTIBIOTICKÉ "TÝDNY" V LÉKÁRNÁCH

1. 4. 2011

V lékárná se konají pravidelně každoročně osvětové týdny o ATB. Pacientům přicházejícím do lékáren budou v daném týdnu podávány informace o správném užívání antibiotik formou konzultace a letáku. Součástí iniciativy bude edukace v preskripci ATB v nemocnicích a diskusní fóra.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

VITAMIN B10 - PABA

1. 4. 2011

PABA je esenciální živinou pro některé bakterie a někdy se označuje jako Vitamin Bx U člověka PABA běžně vzniká činností bakterií E. coli ve střevě a proto není její příjem v potravě obvykle není zásadní pro lidské zdraví. PABA proto není oficiálně klasifikována jako vitamin. Je meziproduktem pro bakteriální syntézu kyseliny listové (vitaminu B9). Člověk není schopen si sám syntetizovat kyselinu listovou z PABA, v jeho těle tento proces zajišťuje E. coli[  PABA se někdy prodává jako esenciální živina pro použití v případech, kdy normální syntéza střevními bakteriemi není dostatečná.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky