Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

PŘEHLED POTRAVINÁŘSKÝCH BARVIV

1. 3. 2013

paint-2940513_960_720.jpgPOTRAVINÁŘSKÁ BARVIVA  (neboli jedlá barviva, jedlé barvy) jsou barviva, která se přidávají do potravin pro zvýraznění barvy či chutě. Přítomnost těchto barviv musí být uvedena na obalu výrobku.  Barviva jsou označovaná čísly E 100 až E 180

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NA CO NEZAPOMENOUT V DĚTSKÉM JÍDELNÍČKU?

1. 3. 2013

Nepátrejte po jídelníčcích psaných dětem na míru. Nic takového vám žádný rozumný lékař nedoporučí - cílem totiž je, aby se děti naučily jíst pravidelně a přiměřeně, nikoli aby si počítaly každý kilojoul. V žádném případě na dětský talíř nepatří tučné a kořeněné masité pokrmy, K přípravě nepoužíváme kořenící směsi s glutamátem sodným. Maso nemusí mít děti každý den. Jídelníček by měl být co nejpestřejší a z bohaté nabídky dalších surovin (zeleniny, těstovin, luštěnin a obilovin) můžeme připravit velmi zajímavá a chutná jídla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

DOMÁCÍ SÝR

1. 3. 2013

cheese-2829034_960_720.jpgSýry se kdysi běžně připravovaly doma, dnes přibývá lidí, kteří si čas od času obohatí jídelníček vlastnoručním výrobkem. Zkusíte to také? Pro začátek si připravte jednoduchý čerstvý sýr, poté si troufněte na složitější.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

KOTVIČNÍK ZEMNÍ

1. 3. 2013

V poslední době vyvolal velikou vlnu zájmu o Kotvičník zemní fakt, že mezi jeho hlavní účinky patří schopnost zvýšit u mužů hladinu testosteronu až o 30%, u žen naopak podstatně zvyšuje hladinu estrogenů.Kotvičník zemní také patří mezi jeden z nejefektivnějších prostředků zvyšujících potenci, vhodný při mužské neplodnosti, hypertrofii prostaty a léčbě zvýšeného obsahu cholesterolu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

JOD - IODUM (I)

1. 3. 2013

Jód je v našem těle nezbytně důležitý pro správnou funkci štítné žlázy. Štítná žláza produkuje hormony, které zajišťují funkci celého metabolismu. Jeho dlouhodobý nedostatek tak může vést až k onemocnění štítné žlázy. Toto onemocnění je léčeno tak, že se do těla aplikuje radioaktivní jód. Při správné životosprávě a správné stravě je možné tomuto onemocnění i celé řadě dalších komplikací spojených s nedostatkem tohoto prvku účinně předcházet.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

NA CO POZOR PŘI UŽÍVÁNÍ ACYLPYRINU

1. 3. 2013

I u tohoto léčiva je alkohol v kontraindikaci. Přípravky s účinnou látkou kyselina acetylsalicylová (Acylyprin, Aspirin, Anopyrin, apod.) se nesmí užívat při onemocnění žaludku (vředy), také ho nesmí užívat děti a mladiství do 15ti let !!!(na to pozor - může dojít k poškození mozku či Reyovu syndromu), dále s léky snižující srážlivost krve, při onemocnění ledvin a jater, při vysokém tlaku, pozor u diabetiků. Také se nesmí užívat při průduškovém astmatu a v posledních třech měsících těhotenství (může vyvolat předčasný porod).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

kniha: KOUZLO (R.Byrne)

1. 3. 2013

kouzlo.jpgPosvátné texty mystifikovaly, mátly a zneklidňovaly čtenáře po více než dvacet století. V průběhu dějin pouze pár lidí pochopilo, že slova jsou jako hádanka. A jakmile ji vyluštíte, odhalíte jedinečné tajemství, díky němuž se vám před očima otevře nový svět. Právě tuto převratnou schopnost porozumění přináší Rhonda Byrne v knize Kouzlo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

STŘEVNÍ ZÁNĚTY A VÝŽIVA

1. 3. 2013

Chronické i akutní střevní záněty jsou onemocnění, která vyžadují vždy také dietní léčbu. Důležité je zvýšení přívodu přirozených živin v celé dostupné šíři. Jakmile to stav pacienta dovolí, je vhodné omezit nepodstatné dietní restrikce a řídit se individuální snášenlivostí pacienta. Také lákavá úprava stravy povzbuzující ke konzumaci je vhodná vzhledem k přítomnému nechutenství a strachu (bolesti břicha, průjmy) pacienta jíst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky