Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

kNIHA: DOBA JEDOVÁ

1. 7. 2011

Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné. Značná pozornost je věnována možným rizikům očkování, jež v současné době vyvolávají zvýšený zájem veřejnosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

ETIKOTERAPIE -VÝCHOVA KE ZDRAVÍ

1. 7. 2011

ETIKOTERAPIE jejíž zakladatel, český lékař Ctibor Bezděk, už v roce 1931 formuloval troufalou myšlenku o tom, že v hloubce příčin nemocí a běd člověka jako jedince i celé společnosti je jedna lidská vlastnost a tou je sobectví – mravná vada.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

BISFENOL A (BPA)

1. 7. 2011

baby-bottles-100111_960_720.jpgNebezpečné chemické látky jsou všudypřítomné. Unikají přímo při výrobě nebo se uvolňují z výrobků a končí tam, kde by rozhodně končit neměly – v lidském těle. Ohrožují životní prostředí, lidské zdraví a obzvláště nebezpečné jsou pro ty nejcitlivější organismy – kojence a malé děti. Takovou látkou je i bisfenol A, toxická látka se schopností narušovat funkci hormonů, která se vyrábí ve velkém objemu a používá se při výrobě epoxidových pryskyřic a polykarbonátových plastů, z nichž se mimo jiné dělají i kojenecké lahve.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY ANTIBIOTIK

1. 7. 2011

Antibiotika se řadí k největším objevům moderní medicíny a jednou provždy změnily její tvář. Bakteriální infekce díky nim ztratily svou nebezpečnost a antibiotika se zařadily mezi nejpředepisovanější a nejpoužívanější léky. Při širokém používání antibiotik se brzy zjistilo množství vedlejších účinků, kterým se věnuje tento text. Dodávám, že uvádím jen ty nejznámější a nejčastější vedlejší účinky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

VITAMIN B13 - KYS.LIPOOVÁ

1. 7. 2011

Vitamin B13 je  významný antioxidant, účinný proti rozvoji cukrovky. Snižuje a pomáhá udržovat stálou hladinu cukru v krvi. Podporuje látkovou výměnu a zlepšuje citlivost vzniklou poškozením nervů. Je to rovněž růstový faktor bakterií a prvoků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ECHINACEA - PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKUM

3. 7. 2011

Echinacea (třepatka nachová) je léčivka pocházející původně ze severní Ameriky. Byla používána původním obyvatelstvem na rozličná onemocnění, jedovatá pokousání a zevní rány. Aktivuje bílé krvinky, které pohlcují původce infekce v lidském organismu a produkují protilátky. Je účinná nejen v boji proti bakteriím, ale i proti virům.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ARGUMENTY PROČ NEOČKOVAT KOJENCE

7. 7. 2011

Ohledně očkování je potřeba počítat i s tím, že běžný lékař neoplývá žádnými extra znalostmi v oblasti očkování.. Takže je v této situaci rozhodně vhodnější komunikovat s pediatrem na občansko-právní úrovni. Může to být zpočátku nezvyklé (zastaralý zvyk komunikaci typu "ano, pane doktore"), ale nakonec vlastně naprosto očistné, zejména proto, že nijak nenutíte doktora, aby za Vás přebíral jakkoli zodpovědnost - naopak zdůrazňujete, že je vše jen na zodpovědnosti rodičů, což také odpovídá aktuálnímu českému právnímu řádu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 1

SUPERBAKTERIE E.COLI

15. 7. 2011

Hra s obviňováním zeleniny nadále pokračuje v celé EU, kde superodolný kmen e. coli postihuje pacienty a plní nemocnice v Německu, ale naprosto nikdo nemluví o tom, jakým kouzlem se e. coli mohla stát odolnou vůči osmi různým třídám antibiotik a pak se náhle objevit v potravinách.Stále více se nyní vynořují důkazy, že tato bakterie byla vyvinuta v laboratořích farmaceut.firem.. a proč asi myslíte, že se dostala mezi lidi?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

kniha: ČTYŘI DOHODY(M.Ruiz)

15. 7. 2011

kniha-4-dohody.jpgPraktický průvodce osobní svobodou. Ve čtyřech dohodách odhaluje don Miguel Ruiz zdroj omezujících názorů, které nás připravují o radost a vedou k zbytečnému utrpení. Čtyři dohody, založené na staré toltécké moudrosti, nabízejí silný kód chování, který dokáže rychle proměnit náš život v nový prožitek..NEHŘEŠ SLOVEM, NEBER SI NIC OSOBNĚ, NEVYTVÁŘEJ DOMĚNKY, DĚLEJ VŠE NEJLÉPE JAK UMÍŠ.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

OČKOVÁNÍ V OČKO CENTRECH

26. 7. 2011

Nikde v západní Evropě se neočkují děti proti běžným nemocem v očkovacích centrech. Očkování u svých pediarů má tradici, ale především hlavní přínos v tom, že pediatr zná dítě, zná rodinu. Může se s rodiči domluvit  na posunutí očkování, ví kdy dítě bylo nemocné, kdy bralo nějaké léky. Dítě svého doktora zná, tudíž se ho nebojí nebo nebojí příliš. Očkovací centra  jsou anonymní, pokaždé by dítě bylo očkováno jiným lékařem, který má zrovna službu. Zřízení center rozhodně není kvůli lepším službám dětem. Jde zde jen OPĚT o byznys farmaceutických firem, centra znamenají mít přesný přehled o všech lidech a očkováních.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

OČKOFORUM 2011

31. 7. 2011

Pro všecny jež daná tématika skutečně zajímá, pro každého, kdo si chce udělat větší "jasno" je zde každoroční akce OČKOFORUM.. o víkendu 3.9. - 4.9. 2011, jedná se o dvoudenní akci s cílem seznámit nejen rodiče s problematikou očkování dětí. Sobota se bude vice týkat konkrétní situace panující okolo očkování a různých možností, jak v ní volit individuální přístup a jak docílit narovnání protiprávní situace v ČR. Jako program nedělního dopoledne se nabízí zatím tři různé možnosti tematických setkání: normální, přirozený porod, individuální vzdělávání a základní problematika očkování "pro začátečníky". Krásný víkend přeje Andy

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky