Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

TERAPIE DOTEKEM

1. 7. 2013

treatment-1327811_960_720.jpgDoteky jsou jedním ze zázračných prostředků lidského dorozumívání, kde není třeba ani těch nejupřímnějších, nejsladších ba dokonce nejintimějších slov. Mohou konejšit, léčit i uvolňovat. Zároveň hlazením a neuvědomnělou masáží bolestivých míst těla odplavujeme negativní pocity, přinášíme úlevu, obnovujeme životní sílu, pociťujeme radost a štěstí.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

JAK POZNAT GLUTAMÁT V POTRAVINÁCH?

1. 7. 2013

mgkrenqb.jpgTo, že je glutamát neurotický a neměl by se vyskytovat ve výživě těhotných a kojících žen ani ve výživě kojenců a batolat, by měl vědět každý člověk. 

Glutamát je však nebezpečný v každém věku, takže jeho vyřazení z kuchyně bude prospěšné pro celou rodinu. Glutamát a aspartam jsou chutě, které zabíjejí a které jsou vážnou hrozbou dalšího vývoje naší civilizace. Obě tyto látky jsou příkladem toho, jak v současné době vítězí trh a peníze nad vědecky zjištěnými varujícími fakty.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ANTIKONCEPCE DIANE-35 SE PRO OPAKUJÍCÍ SE ÚMRTÍ STAHUJE Z TRHU

1. 7. 2013

Vzhledem k dalšímu umrtí mladé dívky při užívání antikoncepční pilulky Diane-35 se Francie rozhodla zakázat prodej tohoto kontraceptiva, ostatní země EU se rozhodnou v nejbližších týdnech. Odborníci zjistili, že tato pilulka zvyšuje riziko krevních sraženin. V ČR jsou vedle Diane-35 tři přípravky stejného složení - Chloe, Minerva a Vreya. Obsahují kombinaci cyproteron acetátu a ethinylestradiolu..

 

Dívky, které zemřely určitě něco takového ani ve snu nenapadlo, zajímalo by mě zda je lékař na takovou skutečnost vůbec upozornil –riziko úmrtí na trombozu, bohužel se obávám, že se staly obětí důvěry v zajetý systém.Stále ještě věříte lékům, které užíváte? Upřímně:  vakcíny jsou 100x toxičtější než antikoncepce (v lékárně podléhají speciálnímu režimu) a přesto očkování rodiče obvykle bez přemýšlení a s radostí dětem dopřávají jak na běžícím pásu. Co dodat?

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

kniha: KARMA Z MINULOSTI (J.HALLOVÁ)

1. 7. 2013

karma.jpgAutorka bestselleru Karma vztahů dále rozvíjí své bádání o vlivu minulých životů na naši současnost, které můžeme rozeznat v osobním horoskopu. Kniha plná praktických rad a odhalujících poznatků naučí i úplného začátečníka v astrologii, jaké karmické vlivy můžeme v horoskopu objevit, jak se v tomto životě projevují a jak vlastně celý řetězec příčin a následků funguje.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

PREVENCE NEMOCÍ OBĚHOVÉ SOUSTAVY U DĚTÍ

1. 7. 2013

Nemoci oběhové soustavy vznikající převážně na podkladě aterosklerózy jsou nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současné době je známo, že ateroskleróza je onemocnění s časným začátkem a dlouhou latencí. Aterogeneze začíná již dětství a o její progresi rozhodují stejné rizikové faktory jako u dospělých.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

POMELIT

1. 7. 2013

grapefruits-2109616_960_720.jpgKonzumace ovoce zvaného pomelit snižuje hladinu krevního cholesterolu. U pacientů s nemocným srdcem snižuje riziko ucpání artérií zásobujících srdce krví. Křížence mezi grapefruitem a citrusem pomelo vypěstovali v Izraeli a dali mu jméno pomelit. Komerčně je produkt známější pod jménem Israeli Jaffa Sweetie, což lze přeložit jako „sladký Jaffa“ i jako „miláček Jaffa“.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

BEZLEPKOVÁ DIETA

1. 7. 2013

no-gluten-bread-1905736_960_720.jpgBezlepková dieta je dieta spočívající ve snaze po eliminaci konzumace potravin obsahujících lepek (neboli gluten) ze stravy dotyčného, zpravidla ze zdravotních důvodů. Konzumace potravin obsahujících lepek osobami nemocnými celiakií nebo alergií na lepek by mohla vést k vážným zdravotním komplikacím.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

CHCETE ZHUBNOUT? JEZTE DÝNĚ!

1. 7. 2013

pumpkins-2204643_960_720.jpgŠálek uvařené dýně pokryje více než 200% doporučeného denního příjmu vitaminu A. Ten pochází z karotenoidů, které mají na svědomí oranžovou barvu dýní. Vitamin A zlepšuje zrak, zejména za špatného osvětlení, brání vzniku rakoviny a prospívá zdraví kůže. K tomu přidejte vitamin C, D a E, vápník, hořčík, železo i proteiny. Dýně je prostě ohromně zdravá!

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ASPERGERŮV SYNDROM

1. 7. 2013

Aspergerův syndrom je druhem autismu. Autismus a Aspergerův syndrom mají společné rysy, jsou jimi obtíže v komunikaci, potíže ve společenských vztazích a problémy v představivosti. Lidé s Aspergerovým syndromem se nevyhýbají společnosti, naopak touží po kontaktu s druhými lidmi, na rozdíl od běžné populace je pro ně však problematičtější vysvětlit si některé součásti komunikace, které jsou pro nás zcela běžně identifikovatelné. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NEMOC ŽALUDKU - GASTRITIDA

1. 7. 2013

 Gastritida je onemocnění žaludku. Tento termín se používá na popis skupiny stavů, charakterizovaných zánětem nebo drážděním výstelky (sliznice) žaludku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

RAJČATA

15. 7. 2013

tomatoes-2500784_960_720.jpgRajčata jsou bohatá na vitamíny A, C, E, kyselinu listovou, vlákninu, draslík, železo a zinek. Nejcennější je však mimořádně silný antioxidant zvaný lykopen. Tento přírodní lapač volných radikálů je až dvanáctkrát účinnější než vitamín E a dvojnásobně předčí betakaroten. Pro náš organismus i pokožku je velmi cenný, protože podporuje regeneraci buněk.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

SUŠENÁ RAJČATA

15. 7. 2013

tomatoes-1608246_960_720.jpgSušení rajských jablíček u nás není zcela běžné a pokud nám nepomůže sluníčko, není ani jednoduché; navíc trvá poměrně dlouho. V jižní Evropě je na rozpálených střechách suší běžně. Naložená do olivového oleje s kořením jsou potom výtečnou pochoutkou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky