Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

POKLAD ZVANÝ KONOPNÝ OLEJ

1. 3. 2012

Olej získaný ze semena konopí obsahuje s pouze osmi objemovými procenty nejnižší podíl nežádoucích nasycených tuků. Konopný olej je jedním z nejcennějších olejů rostlinného původu, obsahuje až 80 % nenasycených mastných kyselin, které lidský organismus potřebuje k běžnému správnému fungování. Děti předškolního a školního věku by měly dostávat lžíci konopného oleje denně jako účinnou zdravotní prevenci. Předešlo by se tak celé řadě problémů – od hyperaktivity až po riziko obezity či kardiovaskulárních onemocnění. Cena takové terapie je minimální, zatímco přínos obrovský.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ÚVOD DO PROBLÉMU VAKCINACE

1. 3. 2012

Rozhodnutí o očkování či neočkování dítěte by mělo být vždy hluboce informované, nikoli tedy impulsivní či automatické. Při hlubším studiu celé problematiky zjistíte, že existuje řada pádných důvodů, proč dítě dle doporučeného očkovacího schématu neočkovat.. Pochopit podstatu systému vakcinace je zásadní pro další rozhodování se v dané záležitosti.. Já už jsem to pochopila, a jak jste na tom vy? Andy

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 1

kniha: HOVORY K SOBĚ (M.Aurelius)

1. 3. 2012

kniha-hovory-k-sobe.pngCísař Marcus Aurelius Antoninus, který tolik času strávil válčením, se nejvíce přiblížil typu krále-filozofa, jaký kdy západní svět poznal. Jeho Hovory k sobě jsou nejslavnější knihou, jakou kdy nějaký panovník vytvořil. V duchu stoické filozofie zde připomíná důležitost spoléhání na sebe sama a vyjadřuje přesvědčení, že i když je v našem životě tolik věcí předurčeno, zbývá ještě mnoho, co se dá změnit.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

skrytý význam nemoci: ISCHIAS

1. 3. 2012

Ischias nebo lidově řečeno houser poukazuje na skutečné nebo pociťované přetížení. Člověk si toho bud' "naložil příliš na svá záda " nebo moc předsevzal, pociťuje příliš velkou zodpovědnost nebo své problémy pouze odsunuje, a tak se stává jeho život čím dál těžší. Ischias může stát také ve spojení s finančními starostmi a strachem z budoucnosti. Možné jsou i takové případy, kdy člověk se sebou ještě neustále "vláčí" svou minulost..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ÁJURVÉDSKÁ MASÁŽ

1. 3. 2012

Chybí vám v životě pohlazení? Toužíte být hýčkána od hlavy až k patě? Nebo vaše zkušenost s masážemi nebyla zatím nic moc? Tak to máte nejvyšší čas dopřát si tu ájurvédskou..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ANTIBIOTIKA ZA KAŽDOU CENU

1. 3. 2012

V českých lékárnách jsou ročně vydána antibiotika za zhruba 2,5-3 miliardy korun. Toto číslo by však mohlo být o téměř polovinu nižší, kdyby lékaři byli uváženější v jejich předepisování. Někteří doktoři je předepisují skoro automaticky, jiní se zase nehodlají s pacientem hádat, a tak ustoupí a požadovaný recept vydají.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ČERVENÁ ČOČKA PO BULHARSKU

1. 3. 2012

lenses-1331727_960_720.jpgČervená čočka je sestrou v tuzemsku zdomácnělé hnědé čočky. I obsah cenných látek je podobný - kromě vysokého množství bílkovin a vlákniny červená čočka obsahuje velké množství železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. K dostání je většinou loupaná, což přináší hned několik výhod - tento fakt snižuje u luštěnin neoblíbenou nadýmavost, nemusí se dopředu namáčet a velice rychle je hotová (během vaření mění barvu na žlutou).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ÚPAL NEBO ÚŽEH?

1. 3. 2012

Prázdniny jsou zde a s nimi (doufejme) horké letní dny. S tím souvisí riziko poškození v důsledku tepla a slunce. Aneb víte jaký je rzdíl mezi úpalem a úžehem? A jak se který stav léčí, případně který z nich je pro tělo (především pro malé děti a staré lidi) nebezpečnější? Chcete-li se dozvědět více, vítejte.. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

TRIKLOSAN -ANTIBAKTERIÁLNÍ LÁTKA Z MÝDEL ZPŮSOBUJE REZISTENCI VŮČI BAKTERIÍM

1. 3. 2012

alcohol-gel-818256_960_720.jpgAmerický úřad pro potraviny a léčiva varoval, že zvláště antibakteriální látka triklosan užívaná nejen v zubních pastách, ale také v mýdlech, může vyvolat silnou rezistenci bakterií vůči antibiotikům.

Triklosan má bakterie účinně hubit, jenže vyjma toho může vyvolat rezistenci těchto prokaryotických organismů, které by se mohly stát odolnými také vůči léčivům a tak být velmi nebezpečné zdraví lidské populace. Triklosanem se tak začal zabývat i Vědecký výbor pro bezpečnost spotřebitelů při EU.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

VITAMIN P4 -TROXERUTIN

1. 3. 2012

Rutin je přírodní látka, vyskytující se v různých množstvích v mnoha rostlinách rostoucích v celém světě. Průmyslově se získává extrakcí a izolací z rostliny Dimorphandra mollis, vyskytující se nejvíce v deštných pralesích Brazílie. V našich podmínkách je nejvíce zastoupen v pohance, violce, třezalce a dalších většinou žlutě kvetoucích květinách. Zařazením rutin patří do skupiny rutosidů, přírodních flavonoidů, což jsou obecně chemické sloučeniny patřící do obsáhlé skupiny rostlinných glykosidů, kterých je známo několik tisíc. Z léčebného hlediska jsou definovány jako významné antioxidanty s mnoha příznivými účinky na lidský organismus, například likvidují volné kyslíkové radikály.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky