Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

SPOLEČNOST ŠEDNE..

1. 9. 2011

Neschopnost přijmout odlišnost může mít různé projevy. Ať už se jedná o přání zakazovat Gay-lesbické aktivity, nebo o snahu vnutit všem povinné očkování, které sleduje zájmy farmaceutických firem.Dnes se mnozí odborníci vyjadřují, že koupě milionů dávek vakcíny byl kolosální podvod. Má dobrá známá, zkušená lékařka označila celý humbuk kolem této epidemie za marketingovou akci farmaceutického průmyslu. Nový zákon by mohl člověka přinutit, aby se takovému očkování podrobil, aniž by byl patřičně informován. Přitom něco takového nemá v Evropě obdobu. V žádné evropské zemi není ani zdaleka podobný rozsah povinného očkování jako v ČR.. proč asi?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

BUDE OČKOVÁNÍ PROTI PRASEČÍ CHŘIPCE POVINNÉ?

1. 9. 2011

Až se příště objeví kvazi-pandemie, jako byla prasečí chřipka, lidé v České republice už se možná nebudou moci svobodně rozhodnout, zda se nechají očkovat. Stát jim to prostě přikáže. Alespoň takto zní schvalovaný nový zákon o zdravotních službách, jež vypadá že sněmovnou při hlasování jednoduše projde.. a to navzdory závazným mezinárodním úmluvám jež ČR přijala.Andy

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

HLEDÁNÍ PODSTATY NEMOCÍ

1. 9. 2011

Současná medicína se tvrdošíjně rozvíjí v duchu materialistického světonázoru. Důraz klade na doslova rozpitvání člověka na jednotlivé buňky a atomy hmotného těla. Přesto skutečnou podstatu onemocnění nenalézá, a touto cestou ani nemůže. Vždyť ani léky ani operacemi nebývá nemoc skutečně odstraněna. Její příčina zůstává totiž neoslovena a nemocný i po průchodu kolosem zdravotnictví není často vůbec zdravý a mocný.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

VITAMIN B15 -KYS.PANGAMOVÁ

1. 9. 2011

Je relativně nedávno objevený vitamín, rozpustný ve vodě, citlivý ke světlu. Není tolik znám i když je konáno mnoho výzkumů na jeho poznání a stále nabývá na popularitě. Z hlediska jeho struktury a účinků se nejedná o vitamín v pravém slova smyslu. Zda se jedná o vitamin nebylo prokázáno, zato však bylo prokázáno, že má adaptogenní účinky při stresu, lipotropní účinek, stimulační účinek na kyslíkový metabolismus v tkáních a detoxikační efekt.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ

3. 9. 2011

V přírodním léčitelství byl vždy významnou bylinkou. Výtažky z měsíčku najdeme také ve spoustě léků používaných klasickou medicínou. Není divu.. chrání a léčí naše tělo a je to a ten pravý strážce pro zdravou kůži..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

DESATERO PŘEKVAPENÉHO PACIENTA

3. 9. 2011

Návrhy zdravotnických zákonů (zákon o zdravotních službách a zákon o specifických zdravotních službách), které v současné době projednává Poslanecká sněmovna, přinášejí řadu pozitiv a posílení práv pacientů. V některých případech však mohou nové zákony pacienta nemile překvapit. Na deset zásadních nedostatků, které je možné ještě relativně  odstranit, upozorňuji níže.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ZDRAVOTNÍ ZÁKROKY BEZ SOUHLASU PACIENTA

6. 9. 2011

Ráda bych mmj.chtěla uvést, že zužovat problematiku očkování pouze na medicínskou stránku (jak také s oblibou poslanci činí) je chybné, neboť ve stejné míře se jedná také o problém lidsko-právní. Státní orgány ve všech vyspělých zemích dospěly k úsudku, že rozhodnutí lékařů o nezbytnosti určitého typu zákroku (tedy i očkování) musí podléhat právu na nedotknutelnost osoby. K tomuto slouží právě Úmluva o lidských právech a biomedicíně, která připouští toto právo omezit jen z prokazatelně závažných důvodů (stav bezprostředně ohrožující život pacienta), což preventivní očkování jednoznačně není.. aneb u nás jako v kocourkově. Andy

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

PRÁVO PACIENTA

9. 9. 2011

Já pacient, chci být léčen jako jedinec. Nejsem kus papíru, nejsem zboží na prodej, nejsem někdo s kým se smlouvá. Jsem opravdu žijící bytost, obdařená pocity, obavami i tužbami. Neznám Vás (zdravotníky) dobře a odmítám vaše úsilí proniknout do mého těla, do mé duševní rovnováhy i do mého soukromí, ať jsem zdráv či nemocen. Chci s Vámi spolupracovat, ale jen do té míry, pokud mohu já a mně podobní pacienti očekávat z Vašeho počínání opravdový (nikoli jen proklamovaný) prospěch.“ mne nezbývá než souhlasit. Andy

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ÚMLUVA O BIOMEDICÍNĚ

15. 9. 2011

Myslím, že stále ještě existuje v dané situaci cesta resp.tzv. Úmluva o biomedicíně jejíž význam tkví především v tom, že jde o nejvyšší zdravotnický zákon země, která jej ratifikovala, a který má přednost před všemi ostatními, dosud platnými zdravotními zákony. Jak je obecně známo Úmluva se vtahuje na VŠECHNY lékařské a biologické aplikace týkající se lidských bytostí a to včetně aplikací preventivních (tj. i pro oblast OČKOVÁNÍ). ČR se tak zavázala (a to již v roce 2001), sladit své zákony s uvedenou nadnárodní a hierarchicky vyšší právní normou.. Andy

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

kniha: BOHATÝ TÁTA, CHUDÝ TÁTA (R. T. Kiyosaki)

15. 9. 2011

kniha-bohaty-tata.jpgNedávno jsem si se zájmem přečetla knihu Roberta T. Kiyosakiho Bohatý táta chudý táta s podtitulem Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne. Neříkám, že s autorem ve všem plně souhlasím, ale tuto knihu mohu vřele doporučit jako zdroj inspirace a skvělý aktivátor. Pokud ji neodložíte hned na začátku, pravděpodobně skončíte s chutí vzít vlastní osud ještě pevněji do svých rukou. Ukazuje prstem na naše malé a bojácné já a zároveň nám připomíná, že naše možnosti jsou ve skutečnosti omezeny právě jen naším myšlením.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

KOMU SLOUŽÍ PÉČE BEZ SOUHLASU?

19. 9. 2011

V parlamentu čeká na schválení návrh zákona, který zavádí možnost poskytovat zdravotní služby bez souhlasu pacienta. Neznamená to proti vůli? Není to způsob, jak mi vnutit něco, čemu se bráním? A co je výhodné pro někoho jiného?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ODPOVĚĎ POSLANKYNĚ

21. 9. 2011

Děkuji Vám za Váš dopis a věřte mi, že se plně ztotožňuji s Vašimi obavami  a závěry. Také jsem na ně při svých vystoupeních na výboru i v poslanecké sněmovně upozorňovala.Nicméně jsem byla poslankyněmi a poslanci vládní koalice nevyslyšena. V tuto chvíli již není žádná možnost něco změnit. Koalice se rozhodla špatně napsané zákony prosadit za každou cenu. Jediná možnost nápravy je v nových volbách a následných potřebných změnách. S pozdravem Soňa Marková
 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

ODPOVĚĎ PREZIDENTA REPUBLIKY

23. 9. 2011

Jelikož se jednalo o osobní dopis, uvádím zde pouze sumarizaci odpovědi: Ani pan prezident není příznivcem očkování, což dal nejednou veřejně najevo. Jako reálnou a jedinou možnou, ač zdlouhavou cestu, jak se domoci  svých občanských svobod, vidí cestu ústavního soudu. Pan prezident děkuje za vážný dopis, kterým se rovněž vážně zabýval..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

OČKOVÁNÍ V ČR - DEMOKRACIE BEZ MOŽNOSTI VOLBY

29. 9. 2011

O očkování jsou už léta v zahraničí vedeny dlouhé diskuse a určitě je proč. Jejich zdravotní prospěšnost, neškodnost a dokonce ani účinnost nejsou zdaleka tak jednoznačné, jak se nám většinou předkládá. Já v náledujícím článku uvádím v bodech jen některá fakta vhodná k dalšímu zamyšlení, studiu a diskusi. Navíc také vysvětluji negativní specifika očkování v Česke Republice.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky